Kysymykset_MikäMiksi

Jos ihminen voi uskoa  vain sielussaan, miksi pitää käydä kirkossa ja tuntea rituaalit?

K: Jos ihminen voi uskoa  vain sielussaan, miksi pitää käydä kirkossa ja tuntea rituaalit?

V: Usko, joka on vain sielussa, on itse asiassa vain päässäsi. Se ei ole elävää uskoa. Filosofisessa kielessä sitä sanotaan abstraktiksi uskoksi. Me tiedämme, että jos ihminen pelkästään ajattelee Jumalaa, mutta ei elä Jumalan edellyttämällä tavalla, ei pelastu. Tullakseen vaikuttavaksi uskon täytyy tulla todeksi elämässä. Tästä syystä ovat  rituaalit, kirkkorakennukset ja kaikki uskon ilmentämistavat elämässä. Jokainen ihminen, joka ei vain ajattele uskoa, vaan myös elää sen mukaisesti, täyttää välttämättä   rituaalit, käy kirkossa ja tuntee kirkon. Silloin usko tulee elämäksi. Vain tällainen usko on konkreettista ja kykenee pelastamaan.