Kysymykset_Raamattu

Jeesus  myöntyi demonien ehdotukseen päästä sikoihin karkottaessaan riivaajat gadaralaisesta miehestä (Mk. 5:9 -13)? Miksi?

K:  Jeesus  myöntyi demonien ehdotukseen päästä sikoihin karkottaessaan riivaajat gadaralaisesta miehestä (Mk. 5:9 -13)? Miksi?

V: Gadaralaisten sikojen tapaus on mielenkiintoinen. Se on kirjattu Markuksen 5., Luukkaan 8. ja Matteuksen 8. luvussa, muutamin lisäyksin.

Ensinnäkin se osoittaa, että demonit ovat loisia, koska niillä halu on päästä fyysisiin ruumiisiin.

Toiseksi, ne itse pyysivät päästä sikoihin, ne siis  itse valitsivat “luonnollisen” tasonsa. Tämä osoittaa, että vain ihmiset, jotka elävät kuin siat, ovat alttiita joutumaan demonien valtaamiksi tai riivaamiksi. Mielenkiintoista on, että sikojen kärsimys demonien läsnäolosta oli niin suuri, että ne tekivät heti itsemurhan. On olemassa ihmisiä, jotka reagoivat samalla tavalla ja tekevät itsemurhan tästä syystä; on kuitenkin myös ihmisiä, jotka ovat niin orjuutettuja, että he saattavat sietää demonien läsnäoloa sisällään vuosikausia.

Kolmanneksi, miksi sitten Kristus salli demonien päästä sikoihin niiden pyynnön mukaisesti? Pyhän Markuksen mukaan demoneita oli ”legioona”, siis noin 2000 (roomalainen sotilasyksikkö). Tämä ei tapahtunut myötätunnosta, vaan siksi, että gadaralaiset laidunsivat sikoja vastoin Mooseksen lakia, sillä juutalaiset eivät saaneet syödä sianlihaa. Tämä oli syy siihen, että Kristus karkotti ensin demonit ihmisistä ja antoi sitten niiden mennä sikoihin, jotta sikoja ei teurastettaisi ja käytettäisi sitten ravinnoksi niiden lihan vuoksi, vaan jotta ne tuhottaisiin eikä niitä syötäisi.