Kysymykset_Usko

Ovatko sielu ja henki yksi ja sama asia vai kaksi erillistä kokonaisuutta? Mitä tapahtuu, kun saamme Pyhän Hengen?

K: Ovatko sielu ja henki yksi ja sama asia vai kaksi erillistä kokonaisuutta? Mitä tapahtuu, kun saamme Pyhän Hengen?

V: Sielu on erilainen ja erillinen hengestä. Sielu on elämän substanssi ja Raamatun mukaan se sijaitsee veressä (3.Moos.17:11). Ihmisillä ja eläimillä on sielu. Mitä tulee henkeen, se on Jumalan hengitys, jonka Hän on hengittänyt Aadamiin, ja se on olemassa vain ihmisissä. Eläimillä on vain sielu, mutta ei henkeä.

Pyhän Hengen me saamme mirhavoitelun sakramentissa. Paavali kehottaa meitä täyttymään Hengellä (Ef.5:18), mikä tarkoittaa, että Jumalan Henki hallitsee meitä täysin. Mitä enemmän antaudumme Jumalalle ja annamme Hänen Henkensä johtaa meitä, sitä enemmän meistä tulee Kristuksen kaltaisia.