Kysymykset_MikäMiksi

Mikä ero on uskolla ja uskonnolla?

K: Mikä ero on uskolla ja uskonnolla?

V: Usko on uskomusjärjestelmäsi. Usko voi olla muuttuvaa, joka etenee heikosta vahvaan, vahvasta heikkoon, heikosta heikompaan, vahvasta vahvempaan. Uskoa ei tarvitse nähdä tai todistaa, mutta uskovat eivät vain ajattele, vaan tietävät sen olevan totta. Tämä on uskon hyve. Usko voi olla myös lahja, kuten on nähty monien ihmeiden, vuorten siirtämisen, sairaiden parantamisen, kuolleista herättämisen tai profeetta Elian tapauksessa, kun hän esti sateen saamisen kolmeksi vuodeksi.

Uskonto on järjestäytyneitä rituaaleja, joilla uskoa harjoitetaan. Ortodoksisessa kirkossa uskontomme perustuu myös Pyhään Raamattuun ja perinteisiin. Herramme Jeesus Kristus valitsi Israelin kansan valituksi kansakseen. Koko ihmiskunta polveutuu Aadamista ja Eevasta. Ihmiset, joista tuli Jumalan kansakunta, olivat heidän jälkeläisiään, joita opetettiin noudattamaan kaikkia Jumalan käskyjä.  Seth, Nooa, Abraham, Daavid jne., pitivät uskon elävän ja jatkuvana. Niinpä Herramme Jeesus Kristus valitsi tämän kansakunnan kansakseen ja lupasi, että pelastus tulisi heidän jälkeläistensä kautta. Tämä on meidän uskomme ja uskontomme. Se ilmenee parannuksentekona elämässä, Jumalan käskyjen pitämisenä ja pyhien sakramenttien noudattamisena.