Kysymykset_Raamattu

Kuinka kauan Nooa oli arkissa vedenpaisumuksen aikana?

K: Kuinka kauan Nooa oli arkissa vedenpaisumuksen aikana?

V: Raamatussa  mainittujen päivien laskelmien mukaan on arvioitu, että Nooa ja hänen perheensä asuivat arkissa hieman yli vuoden.

1.Moos. 7: 4-11: ”Seitsemän päivän kuluttua minä lähetän maan päälle sateen, jota kestää neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä”.  Nooa ja hänen perheensä astuivat arkkiin toisena kuukautena, kymmenentenä päivänä sinä vuonna, jona hän täytti kuusisataa vuottaan.

1.Moos. 7:11: ”… vuoden toisen kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, puhkesivat kaikki syvyyden lähteet ja taivaan ikkunat aukenivat.” Sade, joka aiheutti tulvat, alkoi seitsemän päivän kuluttua arkkiin sisälle käymisestä.

1.Moos. 7:12,17,24; 8: ”Maan päällä satoi rankasti neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä.” ”Maa oli veden vallassa sataviisikymmentä päivää.” Tulva koko maan päällä kesti siis 150 päivää. Tähän sisältyi myös 40 päivän sade.

1.Moos.8:3-4: ”Arkki pysähtyi seitsemännen kuun seitsemäntenätoista päivänä Araratin vuoristoon.”  Vedet vähenivät ja väistyivät. Arkki pysähtyi Ararat-vuorelle seitsemäntenä kuukautena, seitsemäntenätoista päivänä, 10 päivää vedenpaisumuksen vesien alenemisen jälkeen.

8:14 -19: ”Toisen kuun kahdentenakymmenentenäseitsemäntenä päivänä maa oli kokonaan kuiva… Niin Nooa lähti vaimonsa ja poikiensa  kanssa ulos”.  Nooa poistui arkista 601. ikävuotensa toisen kuukauden 27. päivänä.

Yhteensä tulva kesti siis 370 päivää, minkä on ajan Nooa asui arkissa.