Kysymykset_Raamattu

Mitä tarkoittavat Jeesuksen sanat ristillä: “Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit”?

Tämä ilmaus merkitsee Herramme Jeesuksen Kristuksen voimakasta kärsimystä kantaessaan koko pimeyden voimaan joutuneen ihmiskunnan syntejä. Tämä syntikuorma sai aikaan Isän vihan, joka luonteensa vuoksi ei voi sietää syntiä. Jumala hylkäsi Hänet tuskaan ja kärsimykseen vain antaakseen pelastuksen edetä kulkuaan, kuten Jesajan pyhässä kirjassa sanotaan: “Mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niin kuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.” (Jes. 53:5-6).

Nämä sanat “Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut” on otettu Psalmien kirjasta luvusta 22, joka kuvaa profeetallisesti Herran kärsimyksiä. Kun Herramme Jeesus Kristus lausui nämä sanat, hän täytti profetian itsestään ja antoi juutalaisille mahdollisuuden tunnistaa Hänet Messiaaksi, johon psalmissa on viitattu.