Kysymykset_Usko

Mitä ortodoksinen kirkko opettaa suojelusenkelistä?

K: Mitä ortodoksinen kirkko opettaa suojelusenkelistä?

V:Jumala on antanut meille myös taivaallisen perheen, joka auttaa meitä elämässämme. He ovat rakkaita ystäviämme näkymättömässä maailmassa. He ovat Kaikkivaltias Jumalansynnyttäjä ja Neitsyt Maria, Jumalan pyhät enkelit ja muut pyhät. Pyhistä enkeleistä yksi on osoitettu jokaiselle ihmiselle. Hän on suojelusenkelimme, ja hänestä voidaan  sanoa, että hän on paras ystävämme. Enkelit ovat tavallisesti näkymättömiä ihmissilmillemme, mutta voimme varmuudella  tuntea heidän läsnäolonsa. Enkelien siivet pyhissä ikoneissa osoittavat, että pyhät enkelit ovat Jumalan palveluksessa olevia hengellisiä olentoja, jotka kykenevät liikkumaan sekä näkyvässä että näkymättömässä maailmassa. Vaikka emme yleensä voi nähdä suojelusenkeliämme maallisin silmin, jokainen meistä on kokenut hänet lukemattomia kertoja kumppaninaan ja apunaan elämässämme. Erityisesti lapset, joiden sielut ovat vielä puhtaita ja viattomia, kokevat enkelinsä läsnäolon hyvin luonnollisella ja todellisella tavalla.