Kysymykset_MikäMiksi

Miten selitämme maapallon iän?

K: Miten selitämme maapallon iän? Raamatun mukaan se on noin 6600 vuotta vanha, kun taas tiedemiehet puhuvat siitä, että maapallo on miljoonia vuosia vanha. Lisäksi, missä ovat dinosaurukset1.Mooseksenkirjassa ja luomistyössä? Miten ihminen ja dinosaurus ovat voineet elää yhdessä? Onko hiilidioksidiajoitus tarkka? Jos ei, miten voimme selittää tämän lapsille?

V: Suurinta osaa eläimistä ei nimenomaisesti mainita nimeltä Pyhässä Raamatussa, esimerkiksi kenguruita, kirahveja, seeproja, koaloja, pingviinejä ja monia, monia muita. Meillä on joitakin kuvauksia suurista ja pienistä eläimistä, erilaisista lentävistä linnuista, erilaisista meressä elävistä olennoista, erilaisista matelijoista ja erilaisista maan eläimistä. Dinosaurukset kuuluisivat joihinkin suurempiin eläinlajeihin. Ei ole erityisiä syitä sille, miksi jotkut eläimet ovat kuolleet sukupuuttoon ja toiset eivät. Ehkä dinosaurukset luotiin ja kuolivat sukupuuttoon ennen ihmisen luomista. Ehkä ne kuolivat sukupuuttoon muuttuvan ilmaston ja vähäisen ravinnonlähteen vuoksi. Syytä ei tiedetä.

Ja Jumala sanoi: “Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, taivaanvahvuuden alla”. Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä. Ja Jumala siunasi ne sanoen: “Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä”. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, viides päivä. Ja Jumala sanoi: “Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan”. Ja tapahtui niin: Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä. .” (1. Moos. 1:20 -25)