Kysymykset_MikäMiksi

Mitä vanhurskaasti eläminen tarkoittaa?

K: Haluan elää vanhurskasta kristillistä elämää, mutta en tiedä miten. Mitä minun pitäisi odottaa, kun yritän elää vanhurskasta elämää?

V: On monia hengellisiä keinoja, jotka auttavat ihmistä elämään vanhurskasta kristillistä elämää. Niitä ovat: rukoileminen, Raamatun lukeminen, pyhien elämänkerran oppiminen, Jumalan sanan mietiskely, hengellinen koulutus, jatkuva itsensä tutkiminen, ripittäytyminen, säännöllinen ehtoollisella käyminen, paastoaminen, almujen antaminen, toisten palveleminen ja muille evankelioiminen. Heti kun alat harjoittaa näitä keinoja, saatat tietysti kohdata suurta vastustusta paholaisen taholta, joka yrittää kaikin voimin lannistaa sinua; mutta sinun on pysyttävä lujana ja taisteltava hyvässä taistelussa tietäen, että voit olla vahva Herrassa ja hänen voimansa voimassa pukemalla päällesi Jumalan asevarustuksen (Ef. 6:10 -19).