Kysymykset_MikäMiksi

Mitä sielulle tapahtuu ihmisen kuoltua?

K: Minne ihmiset menevät, kun he ovat kuolleet? Voiko sanoa, että he ovat taivaassa? Ovatko kaikki vanhurskaat ja jumalattomat ihmiset samassa paikassa kuolemansa jälkeen? Mitä sielulle tapahtuu, kun ihminen lähtee täältä maan päältä ennen Kristuksen toista tulemista?

V: Herra Jeesus Kristus havainnollisti kaksi skenaariota, jotka kuvaavat paikkaa, jonne sielu vetäytyy kuoleman jälkeen Herran toiseen tulemiseen saakka. Toinen paikka on vanhurskaille uskoville ja toinen väärille ja ei-uskoville. Vaikka kukaan ei ole arvollinen, vanhurskaat ovat niitä, jotka kunnioittivat ja arvostivat Jumalan käskyjä ja pyrkivät elämään parannuksen mukaista elämää. Heidän paikkansa on paratiisi, kuten Herra sanoi Demakselle, viisaalle ryövärille, jonka sydän muuttui vilpittömästi, kun hän kohtasi Kristuksen ristillä hänen rinnallaan ja pyysi Herraa muistamaan hänet valtakunnassaan: “Totisesti minä sanon sinulle: tänään sinä olet minun kanssani paratiisissa” (Lk. 23:43). Kertomuksessa köyhästä miehestä, Lasaruksesta ja nimeltä mainitsemattomasta rikkaasta miehestä kuvataan Haadesta, niiden odotuspaikasta, jotka elivät nautiskelevaa elämää eivätkä tehneet parannusta (lue Lk. 16:19 -31). Näin ollen Herran Jeesuksen Kristuksen luona oleminen on äärimmäisen ilon ja levon paikka, ja Haades on piinan ja tuskan paikka. Niin kuin kaikki vanhurskaat uskovat on koottu paratiisiin, samoin myös väärät ja ei-uskovat on koottu yhteen Haadekseen.