Kysymykset_MikäMiksi

Mitä väärää lävistyksissä on?

K: Miksi lävistäminen on väärin?

V: Kuningas Salomo, viisas, sanoo Laulujen lauluissa 2:15: “Ottakaamme kiinni ketut, pienet ketut, jotka pilaavat viiniköynnöksiä, sillä meidän viiniköynnöksissämme on herkkiä rypäleitä.” Ketut joskus ruokaa etsiessään tunkeutuivat viinitarhoihin, söivät rypäleitä ja pilasivat sadon. Pienet ketut, jotka olivat liian pieniä yltääkseen viinirypäleiden kimppuihin, pureskelisivat kuitenkin viiniköynnöksiä, ja se tappaisi koko viiniköynnöksen. Hengellisesti jotkut asiat, joita saatamme pitää pieninä tai merkityksettöminä, ja siksi teemme tai sallimme elämässämme, voivat myös olla meille tuhoisat.

Monet yhteiskuntamme nuoret omaksuvat vaarallisen “pikku ketun” tai näennäisen “pienen asian”, joka saattaa vaikuttaa harmittomalta. Nuoret sanovat, että se on “trendikästä”. Monet heistä esittelevät useita lävistyksiä korvaan, nenään, kieleen ja kulmakarvaan.

Lävistäminen on väärin, koska Pyhä Raamattu kertoo meille, että Jumala kieltää kehon lävistämisen ajanjakson ilman mitään poikkeusta. Tatuoinnit ja vartalonleikkaukset olivat epäjumalanpalvelijoiden käytäntöjä sekä epäjumaliensa palvonnassa, hautajaisissa että julkisten onnettomuuksien yhteydessä. 3. Moos. 19:28 sanoo: “Älkää tatuoiko itseänne älkääkä leikatko vartaloonne viiltohaavoja vainajaa surraksenne”.

Herra varoittaa meitä 1. Kor. 6:19 -20:ssa: “Vai ettekö tiedä, että ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka on teissä, jonka te olette saaneet Jumalalta, ettekä te ole omianne. Sillä te olette kalliilla hinnalla ostetut; kirkastakaa siis Jumalaa ruumiissanne ja hengessänne, jotka ovat Jumalan omia.”

Jos meidän on kirkastettava Jumalaa ruumiissamme, miten ruumiin lävistäminen voi mitenkään kirkastaa Kristusta?