Kysymykset_Raamattu

Onko väärin rukoilla tietoa ja viisautta ja pyrkiä pyhyyteen ja elää hyveellistä elämää, joka on täynnä Pyhän Hengen lahjoja?

K: Onko väärin rukoilla tietoa ja viisautta ja pyrkiä pyhyyteen ja elää hyveellistä elämää, joka on täynnä Pyhän Hengen lahjoja?

V: Ei ole väärin rukoilla viisautta. Herra kiitti kuningas Salomoa, koska hän rukoili viisautta. Pyhäksi tulemisen tai hyveiden täyttämiseen pyrkimisen ei kuitenkaan pitäisi olla tavoite sinänsä. Päätavoite on olla aina Jumalan kanssa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi meidän täytyy elää jumalallista elämää.

Mitä tulee Pyhän Hengen lahjoihin pyhä Paavali kannusti meitä etsimään pikemminkin Pyhän Hengen hedelmiä: “Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne  hänen jäseniänsä. Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä. Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja? Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään? Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.” (1. Kor. 12: 27 -31).