Kysymykset_MikäMiksi

Mitä eroa on paratiisilla ja taivasten valtakunnalla?

K:Mitä eroa on paratiisilla ja taivasten valtakunnalla? Eivätkö ne molemmat ole iloisia ylistyksen ja ilon paikkoja? Jos kaikki paratiisissa olevat pääsevät valtakuntaan, mitä järkeä on olla odotuspaikka?

V:Paratiisi vastaanottaa jokaisen ansioituneen sielun mukavaan lepopaikkaan odottamaan kaiken ahdistuksen loppua ja tuomiopäivää. Taistelu saattaa olla ohi lähteneen sielun osalta, mutta sota jatkuu muun ihmiskunnan osalta aina Herramme Jeesuksen Kristuksen toiseen tulemiseen kirkkaudessaan. “Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli. Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: “Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?” Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niin kuin hekin..” (Ilm. 6:9 -11).