Kysymykset_MikäMiksi

Miten voi erottaa toisistaan Jumalan äänen ja omat ajatuksemme?

K: Miten voi erottaa toisistaan Jumalan äänen, joka puhuu meille, ja omat ajatuksemme? Ymmärrän, että se voi tulla rukouksen tai meditaation aikana, mutta mistä tiedän, että se on Jumalan tahto eikä paholainen, joka tekee minulle temppuja. Onko Jumalan tahdolle olemassa tunnistettavia merkkejä?

V: Jumala puhuu meille henkesi kautta. “Henki itse todistaa meidän hengellämme, että me olemme Jumalan lapsia” (Rm. 8:16). Kun teet päätöksiä siitä, mikä on Jumalan erityinen tahto elämässäsi, ota oppia pyhältä Paavalilta: “Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsututkin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset. ” (Kol 3:15). Tämän rauhan tulisi toimia päätöksentekijänä sydämessänne. Kun mietiskelet ja rukoilet asiaa, tämä sydämen rauha on ratkaiseva tekijä. Jos olet hengessäsi levoton, rauhaa ei ole ja jokin (henkesi) kertoo sinulle, että asiat eivät ole oikein, pysähdy äläkä jatka siihen suuntaan. Toisaalta, jos teillä on rauha, joka sanoo, että asia on oikein, jatkakaa eteenpäin. Rukoile ja odota, että Pyhä Henki tekee Jumalan tahdon todeksi sinulle. Jos joudut päättämättömyyden alueelle etkä tunnista, mitä tietä kulkisin, älä tee päätöstä hätiköidysti. Tutustu Jumalan sanaan ja rukoile, kunnes tiedät, mitä Jumala haluaa. Monesti tällä päättämättömyyden alueella Saatana yrittää painostaa sinua ja sanoa sinulle, että sinun on tehtävä jotain nyt, vaikka se olisi väärin. Hän on valehtelija, eikä totuus ole hänessä. Sinun ei tarvitse tehdä mitään ennen kuin rauha ratkaisee asian sydämessäsi. Pyhä Henki johdattaa sinua merkkien kautta tai saamalla opastusta. Jos sinulle tulee opastusta, joka ei ole linjassa Jumalan sanan kanssa, jätä se huomiotta. Kun käytät aikaa Jumalan tahdon oppimiseen Hänen Sanassaan, pystyt tuntemaan ja tunnistamaan Pyhän Hengen ohjaaman henkesi äänen. Älä tee harkittuja päätöksiä laittamatta asiaa Jumalan käsiin ja rukoile hänen johdatustaan