Kysymykset_Usko

Jos Jeesuksen kaste Jordanissa oli meidän syntiemme tähden, mitä hän teki ristillä?

Jos Jeesus Kristus kastettiin syntiemme tähden kasteessaan ja poisti alkuperäisen, niin kun meidät kastetaan, me yhdistymme hänen kanssaan ja hyväksymme sen, mitä hän teki puolestamme ristillä? Jos siis Jeesuksen kaste Jordanissa oli meidän syntiemme tähden, mitä hän teki ristillä?

Herramme Jeesus Kristus täytti jumalallisen oikeudenmukaisuuden kuolemallaan ristillä. Näin pelastus toteutui, kuten Hän sanoi ennen ristinkuolemaansa: “Se on täytetty” (Joh. 19: 30)! Siksi niille, jotka uskovat ja ottavat Kristuksen vastaan, on pelastuksen portti avoinna. Siitä huolimatta jokainen sakramentti yhdistää meidät Kristukseen. Kaste pesee pois perisynnin, rippi pesee pois jokapäiväiset syntimme, ja pyhä eukaristia on tarkoitettu syntien anteeksiantamiseen ja siihen, että Kristus pysyy meissä ja me hänessä. Jeesuksen kaste ei ollut syntiemme tähden, vaan siksi, että hänet voiteltiin Messiaaksi (ylimmäksi papiksi, kuninkaiden kuninkaaksi ja profeetaksi).