Kysymykset_Raamattu

Mikä on henkilön tila kuoleman jälkeen? Voiko sielu pelastua kuoleman jälkeen?

K: Mikä on henkilön tila kuoleman jälkeen? Voiko sielu pelastua kuoleman jälkeen?

V: Kuoleman jälkeen ihminen menee joko Paratiisiin tai Haadekseen, missä hän odottaa Herramme Jeesuksen Kristuksen toisessa tulemisessa tapahtuvaa tuomiota, joka tuomitsee elävät ja kuolleet. Vasta sitten ihminen menee taivasten valtakuntaan tai kadotukseen.

Lunastus tarkoittaa ostamista takaisin, lunnaiden maksamista. Sen teologinen merkitys on, että Herramme Jeesus Kristus kuolemalla puolestamme on vapauttanut meidät synnin orjuudesta, lunastanut meidät. (Gal.3:13; Ef.1:7; 1. Piet.1: 18 -19). Tämä tapahtui, kun Hän kuoli ristillä. Tämä lunastus on universaali siinä mielessä, että sen etuja tarjotaan vapaasti kaikille. Se on kuitenkin rajallinen siinä mielessä, että se koskee vain niitä, jotka täyttävät Pyhässä Raamatussa ilmoitetut pelastuksen ehdot. Tällaiset ihmiset saavat syntien anteeksiannon ja voiman elää uutta ja pyhää elämää. Jos he eivät elä sitä pyhää elämää ja kuolevat hengellisesti, ei ole paluuta takaisin. Siksi meidän on oltava aina valmiita.