Kysymykset_MikäMiksi

Miksi usein tapahtuva Pyhän Eukaristiaan osallistuminen on tärkeää iankaikkisen pelastuksemme kannalta?

V: Ehtoollinen on tapa, jolla Jumala päätti jatkaa läsnäoloaan maan päällä kuolemansa ja ylösnousemuksensa jälkeen. Ehtoollinen on kirkon “salaisuuksien salaisuus”. Itse asiassa juuri Ehtoollinen tekee kirkosta todellisen “Kristuksen ruumiin”. Ne, jotka sanovat “kyllä” Ehtoolliselle, sanovat “kyllä” Kristuksen kanssa yhdistymiselle. Ne, jotka pidättäytyvät Ehtoollisen vastaanottamisesta, itse asiassa kieltävät Kristuksen ja hänen sovitusuhrinsa! Muistakaamme Mestarin sanat, jotka hän lausui pyhällä ehtoollisella: “Ottakaa! Tämä on minun ruumiini, joka on murrettu teidän edestänne syntien anteeksiantamiseksi!”. Tämä käsky ei koskenut vain kahtatoista opetuslasta, vaan se koskee jokaista ihmistä, joka haluaa olla Kristuksen opetuslapsi … jopa sinua ja minua! Tämä on ollut muuttumaton totuus kaikille ortodoksikristityille helluntaipäivästä vuonna 33 jKr. lähtien!