Kysymykset_MikäMiksi

Mikä puulaji oli kysymyksessä, josta Aadam ja Eeva eivät saaneet syödä?

V: Emme tiedä tarkalleen, minkälainen hedelmä oli se, joka oli kielletyssä puussa Eedenin puutarhassa. Emme tiedä varmasti, tuottivatko kaikki nuo puut syötäviä hedelmiä. Jumala salli Aatamin ja Eevan syödä kaikista puista paitsi tuosta tietystä puusta. Voi olla mahdollista, että mitä tahansa tuo puu tuotti, jos se todella oli hedelmä, se ei uudistunut sen jälkeen, kun Aatami ja Eeva karkotettiin paratiisista. Emme yksinkertaisesti tiedä. Omena voi olla symbolinen sen kauneuden vuoksi.

“Ja Herra Jumala otti ihmisen ja pani hänet Eedenin paratiisiin viljelemään ja varjelemaan sitä. Ja Herra Jumala käski ihmistä sanoen: “Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman”. (1. Moos. 2:15 -17).