Kysymykset_MikäMiksi

Mikä on niiden kirkkojen ja uskontokuntien asema jotka tunnustavat uskontunnustuksen mutta eivät ole katolisia eivätkä apostolisia?

Pyhä Kyrillos määrittelee kristityn sellaiseksi, joka tunnustaa ja uskoo uskontunnustuksen dogmit. Mikä on niiden kirkkojen ja uskontokuntien asema, jotka tunnustavat uskontunnustuksen mutta eivät ole katolisia eivätkä apostolisia?

Siihen aikaan, kun pyhä Kyrillos määritteli kristinuskon, ei ollut olemassa monia nykyisiä kirkkokuntia. Pidämme kuitenkin jokaista kirkkoa, joka uskoo ja hyväksyy uskontunnustuksen uskonjulistuksekseen, kristillisenä kirkkona eikä lahkona. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että olemme samaa mieltä kaikista niiden muista dogmeista, kuten esimerkiksi tahrattomasta sikiämisestä, kiirastulesta tai hetkessä tapahtuvasta pelastuksesta, monien muiden muassa.