Ortodoksinen usko

Maan – näkyvän maailman luominen

Taivaan, näkymättömän, enkelimaailman luomisen jälkeen Jumala loi tyhjästä pelkällä sanallaan maan, toisin sanoen materiaalin, josta Hän vähitellen teki näkyvän, fyysisen maailmamme, näkyvän taivaan, maan ja kaiken, mikä niissä on.

Jumala olisi voinut luoda maailman yhdessä hetkessä, mutta koska hän halusi alusta alkaen, että tämän maailman tulisi elää ja kehittyä askel askeleelta, Hän ei luonut sitä hetkessä vaan useiden ajanjaksojen aikana, mikä Raamatussa on kutsutaan “päiviksi”.

Nämä luomisen “päivät” eivät olleet tavanomaisia ​​päiviä, jotka tunnemme, ja jotka koostuivat 24 tunnista. Päivämme riippuvat auringosta. Luomisen kolmen ensimmäisen “päivän” aikana aurinkoa ei kuitenkaan ollut vielä olemassa, mikä tarkoittaa, että 1. Mooseksen kirjassa kuvatut päivät eivät olisi voineet olla sellaisia ​​päiviä, kuin me niitä ymmärrämme. Profeetta Mooses kirjoitti Raamatun muinaisella heprean kielellä, ja tällä kielellä sekä “päivää” että ajanjaksoa kutsutaan samalla sanalla Yom. Meidän on mahdotonta tietää tarkalleen, millaiset päivät nämä olivat, vielä enemmän, koska tiedämme, että “yksi päivä on Herran kanssa kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä” (2. Pietari 3: 8; Ps 89: 5).

Kirkon pyhät isät katsovat, että maailman seitsemäs “päivä” jatkuu myös nykyisin ja että kuolleiden ylösnousemuksen jälkeen alkaa kahdeksas iankaikkinen päivä, toisin sanoen ikuinen tulevaisuus. Pyhä Johannes Damaskoslainen (VIII vuosisata) kirjoittaa tästä: “Tämän maailman seitsemän aikakautta lasketaan taivaan ja maan luomisesta ihmisten yleiseen päätökseen ja ylösnousemukseen. Sillä vaikka on olemassa henkilökohtainen loppu, on olemassa myös yleinen, täydellinen loppu, jolloin tapahtuu ihmisten yleinen ylösnousemus. Kahdeksas aika on tuleva aika. “

Pyhä Basileios Suuri neljännellä vuosisadalla kirjoitti kirjassaan Hexaemeron: “Siksi ilmaiset yhden ja saman ajatuksen, kutsuitpa sitä päiväksi tai aikakaudeksi.”

Siksi alussa *)umalan luomalla aineella ei ollut mitään selvää muotoa tai hahmoa; se oli muodoton ja kehittymätön (kuten sumu tai vesi) ja pimeyden peitossa, ja Jumalan Henki liikkui sen päälle, ja antoi sille elintärkeän voiman.

*)Huomautus: Pyhä Raamattu alkaa sanoilla: “Alussa Jumala loi taivaan ja maan” (1.Moos.1: 1).

Heprean kielessä “alussa”, bereshit,  tarkoittaa “ensinnäkin” tai “ajan alussa”, eli ennen bereshitia oli vain ikuisuus. Tässä “luotu” ilmaistaan ​​hepreankielisellä sanalla bara, joka tarkoittaa “luotu tyhjästä”. Se erotetaan hepreankielisestä sanasta assa, joka tarkoittaa “tehdä, muodostaa, muotoilla aineesta”. Sanaa bara (luotu tyhjästä) käytetään kolme kertaa maailman luomisen kertomuksessa: 1) alussa – ensimmäinen luomistyö, 2) “elävien sielujen” luomisessa – ensimmäiset eläimet, ja 3) ihmisen luomisessa.

Tarkkaan ottaen taivaasta ei sanota mitään muuta, eli se oli valmiiksi muodostunut. Tämä on, kuten edellä sanottiin, hengellinen, enkelimaailma. Myöhemmin Raamatussa Pyhissä kirjoituksissa puhutaan taivaan vahvuudesta, jota Jumala kutsuu “taivaaksi” muistutukseksi korkeammasta, hengellisestä taivaasta.

“Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä” (1.Moos.1: 2). “Maan” ymmärretään tässä tarkoittavan alkuperäistä ainetta, jota ei vielä olti muotoiltu, josta Herra Jumala muodosti kuuden “päivän” aikana ja teki näkyvän maailman – maailmankaikkeuden. Tätä muotoilematonta ainetta tai kaaosta kutsutaan syvyydeksi, koska se on käsittämätön ja rajoittamaton tila ja vettä, kuin vedeksi tai sumun kaltaiseksi aineeksi.

Pimeys peitti  syvyyden, eli koko kaoottinen massa upposi pimeyteen valon täydellisen puuttumisen vuoksi.

Ja Jumalan Henki liikkui veden yläpuolella: täällä alkoi Jumalan luova työ. Tällä ilmaisulla “liikkui” (tässä käytetyllä hepreankielisellä sanalla on seuraava merkitys: “omaksua kaikki itsellesi kuin lintu, jonka siivet ovat levinneet, syleilee ja lämmittää poikasiaan”), Jumalan hengen toiminta -luodun aineen yllä tulisi ymmärtää jakamiseksi  sille elävää voimaa, joka oli välttämätöntä sen muodostumiselle ja kehitykselle.

Kaikki pyhimmän Kolminaisuuden kolme Persoonaa osallistuivat maailman luomiseen tasavertaisesti Kolmiyhteisenä Jumalana, olemukseltaan yhtenäisenä ja jakamattomana. Sana “Jumala” tässä paikassa on kirjoitettu monikkomuodossa Elohim, toisin sanoen jumalat (yksikkö on Eloah tai El – Jumala), ja sana “luotu” (bara) – on yksikössä. Tällä tavoin Raamatun alkuperäinen hepreankielinen teksti, aivan ensimmäisistä riveistään, osoittaa Pyhän Kolminaisuuden persoonien yksittäisen olemuksen sanomalla ikään kuin: “Alussa jumalat (Pyhän Kolminaisuuden kolme persoonaa) loivat Taivaan ja maan. “

Psalmissa puhutaan myös selvästi tästä: “Taivaat vahvistettiin Herran sanalla ja heidän kaikella voimallaan Hänen suunsa Hengellä” (Ps. 32: 6). Tässä “Sana” tarkoittaa Jumalan Poikaa, “Herra” tarkoittaa Isää Jumalaa ja “Hänen suunsa Henkäys (hengitys)” tarkoittaa Pyhää Henkeä.

Jumalan Poikaa, Jeesusta Kristusta, kutsutaan evankeliumissa selkeästi “Sanaksi”: “Alussa oli Sana … ja Sana oli Jumala … Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. “(Joh. 1: 1-3).

Meille on erityisen tärkeää tietää tämä, koska maailman luominen olisi ollut mahdotonta, ellei ensin olisi ollut Jumalan Pojan vapaaehtoista tahtoa kestää ristin uhri maailman pelastamiseksi. “Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt. Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvä ja näkymätön, valtaistuimet, herruudet, kaikki vallat ja voimat. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten.Hän on ollut olemassa ennen kaikkea muuta, ja hän pitää kaiken koossa.Hän on myös ruumiin pää, ja ruumis on seurakunta. Hän on alku. Hän nousi esikoisena kuolleista, jotta hän olisi kaikessa ensimmäinen.  Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa.”(Kol. 1: 16-20).

Luomisen ensimmäinen päivä

Jumala sanoi: “Tulkoon valo!” Ja valo tuli. Jumala näki, että valo oli hyvä. Jumala erotti valon pimeydestä, ja hän nimitti valon päiväksi, ja pimeyden hän nimitti yöksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni ensimmäinen päivä.” (1. Moos. 1: 3-5).

Voi tuntua oudolta, että valoa voi näkyä ja että päivä ja yö voivat seurata toisiaan luomisen ensimmäisestä päivästä, jolloin aurinkoa ja muita taivaallisia valaisimia ei vielä ollut olemassa. Tämä antoi tekosyyn 1700-luvun ateisteille (Voltaire, tietosanakirjoittajat ja muut) pilkkaamaan Pyhää Raamattua. Nämä miesparat eivät uskoneet heidän tietämättömän pilkansa kääntyvän takaisin heitä vastaan.

Valo on luonteeltaan täysin riippumaton auringosta (tuli, sähkö). Valo, mutta ei kokonaan, keskittyi taivaallisiin valoihin vasta myöhemmin, Jumalan tahdosta.

Valo on seurausta valoaaltojen vaikutuksesta, jonka tuottaa nykyään ensisijaisesti aurinko, mutta jota voidaan tuottaa myös muista lähteistä. Jos alkeisvalo voisi näkyä auringon edessä ja se olisi voinut olla kuin esimerkiksi revontulet, kahden vastakkaisen sähkövirran yhdistymisen tulos, on ilmeistä, että sillä (revontulet) saattoi olla aika, jolloin se alkoi, sitten saavutti suurimman loistonsa ja alkoi sitten taas vähentyä ja sitten melkein kokonaan lakata. Tällä tavalla raamatullisen ilmaisun mukaan voi olla päiviä ja öitä ennen kuin aurinko ilmestyy, ja voi olla ilta ja aamu, jotka palvelevat erityisesti toimenpiteenä näiden ajanosien määrittämiseksi.

Jotkut kommentaattorit huomauttavat, että muinaiset heprealaiset sanat erev ja boker – ilta ja aamu – tarkoittavat myös “sekoitus” (sekavuus) ja “järjestys”. Pyhä Johannes Krysostomos sanoo: “(Mooses) kutsui selvästi päivän loppua ja yön loppua yhdeksi päiväksi asettamaan tietyn järjestyksen ja jakson näkyvässä (maailmassa), joten sekaannusta ei olisi. “

On aina pidettävä mielessä, että tieteelle ei ole rajoja tietämykselleen. Mitä enemmän tiede saa tietoa, sitä enemmän avautuu alueita, jotka olivat tuntemattomia ennen sitä. Siksi tiede ei voi koskaan antaa “viimeistä sanaa”. Tämä on todistettu jo monta kertaa ja todistetaan vielä enemmän tällä hetkellä.

Tämän vuosisadan alkuun asti tutkijat yleensä ja erityisesti tähtitieteilijät uskoivat ajan ja tilan  äärettömyyteen. He myönsivät, että jotkut maailmankaikkeuden osat voivat muuttua (esim. tähtijärjestelmien kehitys), mutta pitivät aineen muodostavia alkupartikkeleita ja fysiikan lakeja ikuisina.

Tämä naiivi käsitys maailmankaikkeuden vakaan tilan ikuisuudesta hylättiin 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla. Vuonna 1913 tähtitieteilijä V.I. Slipher suoritti galaksien spektrin havainnoinnin voimakkaan teleskoopin avulla ja havaitsi, että kaikki galaksit, havaintosuunnasta riippumatta, siirtyivät pois aurinkokunnastamme suurella nopeudella. Hän totesi myös, että tämä nopeus oli verrannollinen etäisyyteen. Sanalla sanoen Slipher huomasi, että maailmankaikkeutemme laajenee tai paisuu jättimäisenä ilmapallona. Meidän on mainittava tässä, että galaksit määritellään monen miljardin tähden järjestelmiksi, jotka pyörivät galaksikeskusten ympärillä sitoutuvan gravitaatiokentän vaikutuksesta. Esimerkiksi aurinkokuntamme sijaitsee keskikokoisen Linnunrata- nimisen galaksin reunalla. Lähinnä on galaksi nimeltä Andromeda yli 2 miljoonan valovuoden etäisyydellä. Koko maailmankaikkeus koostuu miljardeista erikokoisista ja -muotoisista galakseista.

Slipherin löytö laajenevasta maailmankaikkeudesta ravisteli tutkijoiden maailmaa. Tämän havainnon hämmästyttävät seuraukset perinteiselle tieteelle tulivat ilmeisiksi kaikille. Jos maailma laajenee, niin jossakin vaiheessa menneisyydessä se tiivistyi yhteen pisteeseen, ja siksi se ei ole ikuinen eikä loputon. Mikä voima asetti tämän pisteen liikkeelle, joka muutti sen täksi valtavaksi maailmankaikkeudeksi? Monet observatoriot ympäri maailmaa toistivat välittömästi kaukana olevien galaksien spektrihavainnot. Slipherin johtopäätös vahvistettiin: maailmankaikkeus laajenee uskomattomalla nopeudella. Maailmankaikkeuden pisimmät kohdat etenevät meistä pois noin valon nopeudella. Lopuksi laskettiin, että universumimme syntyi noin 15 miljardia vuotta sitten, jolloin mikroskooppinen piste puhalsi voimakkaasti säteilemällä kaikkiin suuntiin. Nykyaikaisten tutkijoiden mielestä ainetta, aikaa eikä tilaa ei ollut ennen tätä räjähdystä. Jäähtyessään primäärisäteily alkoi keskittyä atomeihin; luonnon voimat, joista myöhemmin tuli fysiikan lait, ilmestyivät samaan aikaan. Myöhemmin atomit alkoivat kasautua kaasupilviksi; kaasupilvet tiivistyvät tähdiksi ja tähtijärjestelmiksi. Tämä on universumin alkuperä parin sanalla. Termi sille on ”iso räjähdys”. Eikö tämä ole ”Raamatussa kuvattu” räjähdys, kun siinä sanotaan: “Ja Jumala sanoi: tulkoon valkeus: ja valkeus tuli” (1. Mooseksen kirja 1: 3).

Nyt olisi mielenkiintoista mainita terävistä tieteellisistä kiistoista, jotka Slipherin löytö sytytti. Monet tutkijat yrittivät pelastaa maailmankaikkeuden entisen vakauden teorian niin hartaasti kuin puolustaisivat muuttumatonta dogmaa. Tämä kiista paljasti ihmisen luontaiset ennakkoluulot ja epäobjektiivisuuden, joita tutkijoilla ei ole sen vähempää kuin uskonnollisilla fanaatikoillakaan. Slipherin ja hänen kannattajiensa väitteitä yritettiin kumota. Mutta tosiasioiden kanssa oli vaikea selviytyä, koska tosiasiat ovat itsepintaisia. Jopa Einstein, merkittävä tiedemies ja nykyaikaisen fysiikan perustaja,joka  tunnusti avoimesti Jumalan olemassaolon, oli eri mieltä tästä uudesta löydöstä maailmankaikkeuden alkuperästä 17 vuoden ajan. Kerran hän jopa sanoi: “Se (maailmankaikkeuden laajeneminen) ärsyttää minua … Vaikuttaa järkevältä hyväksyä tämä mahdollisuus.” Huomaa näiden sanojen emotionaalisuus, joka ei sovi tieteelliseen keskusteluun! Myöhemmin matemaatikko A.Friedman ja tiedemies G.Lemetres todistivat hänelle, että ratkaisu maailmankaikkeuden laajentumiseen sisältyi hänen omiin kaavoihinsa suhteellisuusteoriassa. Einstein oli lopulta samaa mieltä laajenevan maailmankaikkeuden kanssa vuonna 1930, kun hän vieraili henkilökohtaisesti aikansa parhaimmassa observatoriossa Wilsonin vuorella Kaliforniassa.

Tutkija E. Hubble (1889-1953) työskenteli myöhemmin paljon galaktisen liikkeen mittauksen alalla. Hänen pyrkimyksensä auttoivat vahvistamaan ja selventämään edelliset johtopäätökset. Nykyään kukaan ei kiistä sitä, että maailmankaikkeus laajenee.

Nyt keskustelemme etäisten valolähteiden mittausmenetelmästä. Liikenopeuden mittaus perustuu spektrin vertailun periaatteeseen. Tiedetään, että monet hehkuvassa tilassa olevat elementit lähettävät tietyn spektrin tyyppistä valoa (erityiset värivaihtoehdot ja mustat viivat). Tähtien lähettämän valon analyysistä on mahdollista määrittää näiden tähtien kemiallinen koostumus. Kun tähdet liikkuvat meitä kohti, niiden lähettämän valon spektriominaisuus siirtyy ultraviolettiväriksi, kun taas spektrisäteilyn muutos kohti infrapunaväriä (punainen siirtymä) tapahtuu, kun valokappaleet siirtyvät pois. Samanlainen äänen taajuuden muutos voidaan havaita, kun kuulemme ajoneuvon, joka tulee lähemmäksi ja sitten vetäytyy poispäin: ensin kuulemme korkeamman ja sitten matalamman taajuuden. Tyypillisten tähtien valopäästöjen (esim. natrium ja vety) spektrimittausten avulla tutkijat määrittelevät niiden nopeuden suhteessa meihin. On käynyt ilmi, että kaukaisista valojärjestelmistä meille tulevalle valolle on ominaista aina punasiirtymäspektri.

Teoria maailmankaikkeuden äkillisestä syntymisestä äärimmäisen voimakkaasta ylikuumenemisesta johtuen löysi vahvistuksen myös seuraavasta tosiseikasta. Vuonna 1948 venäläinen tiedemies ja yhdysvaltojen asukas G.Gamov laski, että jos maailmankaikkeus olisi alkanut olla olemassa räjähdyksen vuoksi, tämän paukun jäähtymisen jälkien oli oltava jäljitettävissä tähän asti heikkona, sähkömagneettista säteilyä, joka vastaisi 3 astetta absoluuttisesta nollapisteestä. Hän ennusti, että tämän säteilyn oli päästävä meille täysin tasaisina määrinä joka suunnasta. Vuonna 1965 tutkijat A. Penzias ja R. Wilson havaitsivat taustasäteilyn olevan täysin sopusoinnussa Gamovin oletuksen kanssa. Tähtien välinen avaruus lähettää tämän säteilyn riippumatta valoa– antavista taivaankappaleista. Se on muinainen jalanjälki tuosta voimakkaasta räjähdyksestä.

Meille uskoville näillä tieteellisillä löytöillä on suuri uskonnollinen ja filosofinen merkitys. Ensinnäkin ne vahvistavat uskomme, että maailmankaikkeus luotiin ajallaan ja tyhjästä. Ne vahvistavat uskoamme, että vain Jumala on kaikkivoipa, ikuinen ja ääretön. Kaikki muu ympärillämme on rajoitettua sekä ajallisesti että avaruudessa. Kaikki alkoi olemaan  Luojan tahdosta, ja sama Tahto voi saada kaiken palaamaan olemattomuuteen, mistä se on alkanut.

Toiseksi näemme, että tiede pitkällä ja tuulisella tiellään  lähestyy hitaasti, mutta tasaisesti totuutta. Siksi uskovan ei pidä suhtautua tieteeseen kuin vihamies viholliseensa. Sen myönteiset saavutukset voivat rikastuttaa uskonnollista ymmärrystä. Esimerkiksi 1900-luvun alun materialistit halusivat murskata uskonnon tieteen avulla. Mutta uudet tieteelliset löydöt rikkoivat juuri sen alustan, jolla materialistit lepäsivät. Todettiin, että ainetta ei ole olemassa itsenäisenä kiinteänä aineena. Se on vain tämän salaperäisen voiman väliaikainen tiivistetty energiatila, joka on syntynyt jonnekin fyysisen maailmankaikkeuden rajojen ulkopuolelle. Aikaisemmat virheet huomioon ottaen modernin tieteen tulisi tulla vaatimattomammaksi perusjulistuksessaan. Kumartukoon ihmismieli nöyränä  Luojan käsittämätön viisauden edessä!

Tieteen atomin rakenteen löytämisen tekee täydelliseksi havainto viisaan Luojan maailman luomisen täydellisyydestä. Lisäksi se muuttaa täysin käsitystämme aineesta. Sellaista  ainetta, jota materialistit ajattelevat, ei ole olemassa.

Nykytiede on määrittänyt, että aineen pääperusta on energia, ja energian pääperusta on valoenergia. Näin käy selväksi, miksi aineen muodostumisen alussa Jumala loi valon.

Tällä tavalla Raamatun ensimmäisistä riveistä sukupolveemme saakka ilmenee  paras todistus Pyhän Raamatun jumalallisesta inspiraatiosta. Kuinka muuten Mooses olisi voinut tietää, että maailman luominen oli aloitettava valolla, kun siitä on tullut tieteen saavutus vasta nykypäivänä?

Siten Mooseksen kirjan kirjoittaja Mooses löysi jumalallisen inspiraation perusteella aineen koostumuksen salaisuuden, jota kukaan ei tuntenut noista kaukaisista ajoista. Atomienergian, “atomin elämän” löytäminen nykyään on vain uusi todiste jumalallisesta totuudesta!

“Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, Herra, viisaudessa olet ne kaikki tehnyt”

Luomisen toinen päivä.

Maailman toisena “päivänä” Jumala loi taivaanvahvuuden – sen käsittämättömän tilan, joka ulottuu yllemme ja ympäröi maata, toisin sanoen meille näkyvän taivaan. Toinen luova käsky  muodosti taivaanvanvuuden.

“Jumala sanoi: “Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan.”Jumala teki kannen ja erotti toiset vedet sen alapuolelle ja toiset sen yläpuolelle. Niin tapahtui, ja Jumala nimitti kannen taivaaksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni toinen päivä.”(1. Moos. 1: 6-8).

Taivaanvahvuus on ilmakehä tai näkyvä taivas. Taivaanvahvuuden  tai näkyvän taivaan alku voidaan kuvitella tällä tavalla. Mittaamattoman suuri massa alkuperäistä nestemäistä ainetta erottui Jumalan käskystä miljooniksi erillisiksi palloiksi, jotka pyörivät akselillaan ja kulkeutuivat kukin omalla kiertoradallaan. Näiden pallojen väliin ilmestyneestä tilasta tuli taivaanvahvuus; sillä tässä tilassa Herra vahvisti äskettäin luomiensa maailmojen liikkeen tiukoilla ja kiistämättömillä vetovoiman laeilla, niin että ne eivät törmää eikä häiritse toisiaan liikkeissään. Taivaan yläpuolella oleva vesi on nestemäisiä palloja, jotka myöhemmin kovettuivat ja alkoivat luomisen neljännestä päivästä lähtien loistaa ja vilkkua päämme päällä; ja vesi taivaankannen alla on maapallomme, joka on ulotettu jalkojemme alle. Kaikki tämä vielä kantoivat veden nimeä, koska toisena päivänä luominen ei ollut vielä saanut kiinteää rakennetta  ja lujaa muotoa.

On syytä huomata kirkkomme  suurimmista opettajista, pyhän Johannes Damaskoslaisen, joka asui VIII vuosisadalla, eräs kohta. Viidennen sävelmän kolmannen oodin irmosissa hän sanoo: “… Joka käskystäsi on kiinnittänyt maan tyhjyyden päälle ja ripustanut  sen painon vastustamattomalla voimallasi.” Näin ollen pyhä Johannes Damaskoslainen löysi tieteellisen totuuden vuosisatoja ennen aikaa, jolloin tiede ymmärsi sen.

Luomisen kolmas päivä.

Maailman kolmantena “päivänä” Jumala kokosi taivaan alla olevan veden yhteen tasoon, ja kuiva maa ilmestyi; Ja Jumala kutsui kuivaa maata maaksi ja vesien kerääntymistä mereksi; ja hän käski maan tuottaa vihreitä kasveja, ruohoa ja puita. Maa peittyi ruoholla ja kaikilla mahdollisilla kasveilla ja puilla. Lisäksi maa saa sellaisen muodon, että elämä voi ilmestyä siihen, vaikka se olikin vielä alempaa elämää, kasvien elämää,ollaksemme täsmällisiä.

“Jumala sanoi: “Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin.” Ja niin tapahtui. Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä. Jumala sanoi: “Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka maan päällä kantavat hedelmissään kukin lajinsa mukaista siementä.” Ja niin tapahtui.Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. Jumala näki, että niin oli hyvä.Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kolmas päivä.””(1.Moos.1: 9 -13).

Veden erottamista kuivasta maasta kolmantena päivänä ei pidä ymmärtää olevan yhtä yksinkertaista kuin jo valmistetun veden erottaminen maan kiinteämmistä osista. Vettä ei vielä ollut olemassa sellaisessa muodossaan ja kemiallisessa koostumuksessa, kuin nyt tunnemme. Ensinnäkin, planeettamme muodoton ja järjestämätön aine oli Herran luovalla sanalla maailman kolmantena päivänä kahdessa muodossa. Vesi ja kuiva maa luotiin, ja jälkimmäinen tuotti heti sen pinnalle useita vesistöjä: jokia, järviä ja meriä. Toiseksi planeettamme oli pukeutunut ohueseen ja läpinäkyvään ilmakehän suojaan, ja kaasuja ilmestyi niiden monine yhdistelmineen. Kolmanneksi, itse kuivalla maalla luovan sanan kohteena  ei ollut vain maan pinta vuorineen, laaksoineen ja niin edelleen, vaan myös sen sisäosat – erilaiset maan kerrokset, metallit, mineraalit ja niin edelleen. Neljänneksi, Luojan erityisellä käskyllä ​​kaikki mahdolliset kasvit ilmestyivät maan päälle. Lopuksi on oletettava, että maailman kolmantena päivänä muut taivaan tummat ja kaoottiset massat   saivat lopullisen muodonsa tarkoituksensa mukaisesti, vaikka 1.Mooseksen kirjan kirjoittaja puhuu vain maasta. Tämän pitäisi olettaa sillä perusteella, että Herra toimi toisena ja neljäntenä päivänä koko kosmoksessa, eikä näin ollen voinut olla, että koko kolmas päivä olisi omistettu vain maalle, mikä on merkityksetön täplä koko maailmassa, maailmankaikkeuden maskissa.

Voidaan kuvitella kolmannen päivän luovaa työtä selvemmin tällä tavalla. Maa oli edelleen valtava meri. Sitten Jumala sanoi: “Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin.” Ja niin tapahtui.” Tiivistyvä ja vähitellen jäähtyvä aine kohosi näkyviin, toisinaan se upposi. Ylemmät paikat kohosivat vedestä, niistä tuli kuiva maa, ja syvennykset ja ontot täytettiin niihin kokoontuvalla vedella vedellä, josta tuli meri. “

“Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.” Maa ei vieläkään ollut sitä, mikä oli sen luomisen tarkoitus: siinä ei ollut vieläkään elämää, vain karut, kuolleet kalliot tuijottivat pimeässä vesimuodostumien yllä. Kun käsky vedelle ja kuivalle maalle oli täytetty ja tarvittavat elämänedellytykset elämälle olivat olemassa, niin Jumalan sanalla ei ollut viivettä sen alkujen ilmestymisessä kasvien muodossa. ” Ja Jumala sanoi: “Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on.” Ja tapahtui niin: “Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kolmas päivä.”

Tietyt tutkijat ovat löytäneet tämän kasvin jäänteitä ja ovat hämmästyneet sen valtavasta koosta. Sellainen nykyään olisi esimerkiksi saniainen, joka varhaisina aikoina oli valtava puu. Nykyaikaisen sammalen kierteet alkukausina olivat useita jalkoja ympärysmitaltaan. Kuinka sellainen mahtava kasvien elämä voisi näkyä ilman auringon säteiden vaikutusta, jotka loistivat maan päälle vasta neljännen päivän jälkeen? Tieteellinen tutkimus vahvistaa tämän, kuten monien  muidenkin Mooseksen kirjan kirjoitusten olevan täysin kiistattomasti, vääristymättömästi totta. Kokeet tehtiin sähkövalolla kasvien elämän kehittämiseksi. Eräs tutkijoista (Famintsin) saavutti tässä suhteessa tärkeitä tuloksia yksinkertaisen kerosiinilampun voimakkaan valon avulla. Siten annettu kysymys menettää voimansa tieteellisen näytön perusteella. Paljon tärkeämpi vastaväite  tässä asiassa tulisi ottaa huomioon, nimittäin: samoissa maan kerroksissa, joissa esiintyi vain ensimmäisiä viitteitä orgaanisesta elämästä, joissa 1. Mooseksen kirjan mukaan maa toi esiin vain yrttejä ja kasvien elämää, yhdessä kasvien kanssa, toi myös eläinorganismit: yksinkertaisimmissa muodoissa olevat koralli-, pehmeät ja makeanveden eläimet. Jopa tämä vastaväite ei ole ylitsepääsemätön: maan kerroksia ei erota toisistaan ​​jonkinlainen läpäisemätön muuri. Päinvastoin, niiden vuosituhansien aikana, jolloin maa on ollut olemassa, kaikenlaista liikettä ja muutosta on tapahtunut kerrosten sijainnissa, ja tästä syystä ne sekoittuvat ja usein niitä löytyy yhdistyneenä  toinen toisiinsa.

Vaikka kasvien elämä olisi voinut kehittyä alkuvalon kanssa, silti sen kehitys ei olisi voinut tapahtua tällaisissa olosuhteissa suoraan  nykypäivän tarkoitukseen. Vaikka koko oli valtava, se oli muodoltaan ja väriltään huono. Ilmeisesti se tarvitsi oikeaa nykyistä määrää auringon ja tähtien valoa.

Luomisen neljäs päivä.

Maailman neljäntenä “päivänä” Jumalan käskystä loistivat maan päällä taivaalliset valot, aurinko, kuu ja tähdet. Siitä lähtien ne ovat määrittäneet ajan kulumisen nykypäivinä, kuukausina ja vuosina. Maan muodostumisen jälkeen seuraa taivaallisten valojen  järjestely.

“Ja Jumala sanoi: “Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia, ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle.” Ja tapahtui niin: Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle  ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, neljäs päivä. “(1. Moos. 1: 14-19).

Luova käsky: “tulkoon  valot”, eroaa selvästi Luojan käskystä: “tulkoon valkeus”, koska toisessa  paikassa se tarkoittaa  alkuperäistä luomista, kun taas toisessa luodaan jo luotuja asioita. Tässä meidän on ymmärrettävä, että tämä ei ole uusi luomus vaan pikemminkin taivaankappaleiden muodostaminen täydelliseksi.

Kuinka taivaankappaleiden alkuperä voidaan kuvitella? Sisäisessä ja peruskysymyksessään taivaalliset valaisimet olivat olemassa jo ennen neljäs päivää; ne olivat jo taivaan yläpuolella oleva vesi, josta lukemattomia pallokappaleita muodostettiin luomisen toisena päivänä. Nyt, neljäntenä päivänä, joukko näistä kappaleista muodostui siten, että alkuvalo keskittyi niihin äärimmäisen paljon ja alkoi toimia voimakkaasti. Tämä toi esiin loistavat kappaleet tai valon lähteet sanan tarkassa merkityksessä, kuten auringon ja tähdet. Jotkut pimeistä, pallomaisista kappaleista pysyivät pimeinä, mutta Luoja oli tehnyt ne tavalla, joka heijastaa niihin loistavaa valoa muista kappleista, nämä ovat planeettoja, jotka loistavat laina- tai heijastunutta valoa, kuten kuu, Jupiter, Saturnus ja muut planeetat.

Jättimäinen kasvillisuus (ja vesiohenteiset mikro-organismit) alkoivat puhdistaa ilmakehää hiilikaasuilta ja tuottaa happea. Jos joku olisi siihen asti katsonut taivaalle maasta käsin, hän ei olisi nähnyt auringon, kuun tai tähtien ääriviivoja, koska kaikki maa oli kääriytynyt läpinäkymättömiin kaasuihin. Samalla tavalla taivasta ei näy tähän päivään asti Venuksen pinnalta, koska paksut kaasut ympäröivät tätä planeettaa. Siksi Mooses kirjoitti, että aurinko, kuu ja tähdet ilmestyivät seuraavana päivänä kasvien jälkeen, eli neljäntenä päivänä. 1900-luvun alun jumalattomat materialistit eivät tienneet tätä ja pilkkasivat Raamatun tarinaa, jossa kuvattiin auringon luomista kasvien jälkeen. Raamatun mukaisesti hajaantunut auringonvalo pääsi Maan pinnalle luomisen ensimmäisestä päivästä lähtien; auringon muoto ei kuitenkaan ollut havaittavissa.

Puhtaan hapen esiintymisen vuoksi ilmakehässä alkoi esiintyä monimutkaisempia elämänmuotoja: kalat ja linnut (viides “päivä”) ja lopuksi eläimet ja ihmiset (kuudes “päivä”). Nykyaikainen tiede on samaa mieltä olentojen syntymisjärjestyksestä.

Mooses jätti Raamatun kertomuksesta pois monia yksityiskohtia elämän luomisesta, mikä olisi kiinnostavaa tieteelle. Meidän pitäisi muistaa, että hänen kertomuksensa tarkoitus ei ollut luetella yksityiskohtia, vaan osoittaa maailmankaikkeuden ensimmäinen lähde, sen viisas tekijä. Mooses päätti kuvauksensa luomisesta sanomalla: “Ja Jumala

Katsi kaikkea tekemäänsä, ja katso, se oli erittäin hyvää.” Toisin sanoen Luojalla oli selvä tarkoitus maailman luomisessa: saada kaikki palvelemaan hyvää ja johtamaan hyvään. Luonto on tähän päivään asti säilyttänyt hyvyyden leiman itsessään, todisteena Luojan viisaudesta ja ystävällisyydestä.

Luomisen viides päivä.

Maailman viidentenä “päivänä” Jumalan sanan mukaan vesi tuotti eläviä olentoja, toisin sanoen ilmestyi vesisimpukoita, hyönteisiä, matelijoita ja kaloja, ja maan päällä, taivaankappaleella, linnut alkoivat lentää. Viidentenä päivänä luotiin eläimiä, jotka elävät vedessä ja lentävät ilmassa.

“Jumala sanoi: “Jumala sanoi: “Viliskööt vedet eläviä olentoja ja lennelkööt linnut ilmassa taivaankannen alla.” Niin Jumala loi suuret meripedot ja kaikki muut elävät olennot, joita vedet vilisevät, sekä kaikki siivekkäiden lajit. Jumala näki, että niin oli hyvä. Hän siunasi ne sanoen: “Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä.”Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni viides päivä..” (1. Moos. 1: 20-23).

Jumalan luova käsky muodosti tietysti nämä olennot maan elementeistä; mutta kaikkialla muussa, vaikka vieläkin enemmän tässä, muotoileva voima kuuluu Hänelle eikä luonnollisille elementeille. Eläinten muodostumisessa otettiin käyttöön jotain uutta – korkeampi elämän periaate – elävät, vapaasti liikkuvat ja tuntevat olennot tulivat  näkyviin.

Antaessaan siunauksensa lisääntyä vasta luotuille luomuksille Jumala ikään kuin antoi niille luovan voiman, jolla ne saivat olemuksensa, toisin sanoen, Hän antoi heille kyvyn jäljentää itsestään uusia olentoja, kukin sen mukaan ystävällinen.

Viidennen päivän yksityiskohtaisempi luovuus voitaisiin kuvitella seuraavalla tavalla. Taivaat koristeliin tähdillä. Maan päälle levisi jättimäisiä kasveja, mutta silti maan päällä ei ollut eläviä olentoja, jotka voisivat nauttia Jumalan lahjoista. Tarvittavia olosuhteita ei vielä ollut, koska ilmakehä oli täynnä haitallisia kaasuja, jotka voisivat vain auttaa kasvikuntaa. Ilmakehässä oli niin paljon ylimääräisiä lisäaineita ja erityisesti hiilidioksidia, että eläinten elämä oli edelleen mahdotonta. Ilmakehä oli puhdistettava näistä haitallisista lisäaineista. Jättimäiset kasvit saavuttivat tämän neljäntenä päivänä paistaneen auringon vaikutuksesta. Hiilidioksidi on yksi kasvielämän välttämättömimmistä elementeistä, ja kun ilmakehä oli sen läpi, vasta luotu kasvien elämä alkoi kehittyä rehevästi ja nopeasti kuluttamalla hiilidioksidia ja puhdistamalla ilmakehän siitä.

Valtavat hiilikerrostumat eivät ole muuta kuin ilmakehän hiilidioksidi, joka kasviprosesseilla muuntuu kiinteäksi kappaleeksi. Täten ilmakehän puhdistus saatiin aikaan, ja olosuhteet olivat sopivia eläinten elämän ilmestymiseen. Ei kestänyt kauan, ennen kuin se ilmestyi uuden luovan teoksen tuloksena.

“Ja Jumala sanoi: “Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, taivaanvahvuuden alla..” Tämän jumalallisen käskyn seurauksena tapahtui uusi luova teko, ei pelkästään muotoileva, kuten edellisinä päivinä, vaan myös luova teko sanan koko merkityksessä, aivan kuten ensimmäinen teko, jolla luodaan primaariaine tyhjästä.

Täällä luotiin “liikkuva olento” (“elävä sielu”; Septuaginta); otettiin käyttöön jotain uutta, jota ei ollut vielä ollut olemassa alkutapauksissa. Ensimmäisen Mooseksen kirjailija käyttää toista kertaa verbiä bara – “luoda tyhjästä“. Ja Jumala loi suuret valaat ja kaikki liikkuvat elävät olennot, jotka vesi tuotti runsaasti, lajinsa mukaan, ja kaikki siivekkäät linnut lajinsa mukaan.

Viimeisin geologinen tutkimus selittää ja täydentää tätä 1. Mooseksen kirjan kirjoittajan lyhyttä kertomusta.

Kaivamalla maan kerrosten syvyyteen geologit saavuttivat kerroksen, jossa “elävä sielu” ilmestyi ensin. Tämä kerros on siten eläinten kehto, ja siitä löytyy yksinkertaisimmat eläinorganismit.

Muinaisin “elävä sielu”, jonka geologit tuntevat, on niin kutsuttu Kanadan Eo-zoon, joka löytyy niin sanotun Laurentini-ajan alimmilta tasoilta. Myöhemmin ilmestyy koralleja, infusoreja,(yksisoluisia) ja erilaisia ​​lajeja. Maapallon korkeammilla tasoilla ilemeenevätvät jättimäiset, hirvittävät matelijat ja liskot. Näistä tunnetuimpia ovat ichtyosaurukset, hileosaurukset, plesiosaurukset ja pterodaktyylit. Ne ovat kaikki hämmästyttäviä valtavan koonsa vuoksi.

Ichthyosaurus oli jopa 12 metriä pitkä, liskon muotoinen, delfiinin pää, krokotiilin hampaiden ja hännän kanssa, jossa oli nahkainen kalamainen evä. Hileosaurus oli korkeintaan 2,7 metriä  korkea ja oli pelottava liskotyyppi. Plesiosaurus oli jättimäisen kilpikonnan muotoinen, jolla oli pitkä 6– metrinen kaula, pieni käärmeen pän  kaltainen pää ja 1,8 metrin  pituinen pistin. Pterodaktyyli oli eräänlainen lentävä lohikäärme, jolla oli siivet kuten lepakolla, pitkä pää, krokotiilihampaat ja kynnet yleensä kuin lepakolla, mutta valtavan kokoinset. Jotkut näistä hirviöistä ovat edelleen löydettävissä nykyään, mutta nykyiset ovat pieniä kääpiöitä esi-isiinsä verrattuna. Ehkä tämä on merkki maan tuotantokyvyn heikkenemisestä.

“Ja Jumala siunasi ne sanoen: “Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä.” Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, viides päivä. ” (1.Moos.1: 22–23).

Luomisen kuudes päivä.

Kuudennena luomispäivänä, Jumalan sanan mukaan, maa synnytti elävän sielun, ja maan päälle ilmestyi eläimiä, eli karjaa, matelijoita ja eläimiä. Yhteenvetona voidaan todeta, että Jumala loi miehen – miehen ja naisen – kuvakseen  ja kaltaisekseen, toisin sanoen henkisesti samanlaiseksi kuin Hän itse.

Kun Hän oli saattanut loppuun koko näkyvän maailman luomisen luomalla ihmisen, Jumala näki kaiken tekemänsä olevan erittäin hyvää.

Luomisen kuudentena ja viimeisenä päivänä luotiin maan päällä elävät eläimet ja ihminen. Aivan kuten Herra saattoi veden tuottamaan kaloja ja matelijoita, niin nyt nelijalkaisten olentojen synnyttämiseksi hän antoi maan tehtäväksi  samalla tavoin kasvielämän synnyttämisen. Asian voi ymmärtää seuraavalla tavalla: Herra antoi maalle elämää tuottavan voiman, eikä, kuten tietyt luonnontieteilijät ajattelevat, että aurinkosäteiden lämmittämä maa toi eläimet esiin yksinään. Kaikessa valtavassa luonnon valtakunnassa ei ole vihjettäkään  siitä, että mikä tahansa eläin olisi voinut tulla toisesta, esimerkiksi että ruohoa syövät eläimet ovat muuttuneet saalistajiksi. Luonnon vastaisempaa on vielä se, että eläinelämän alkuperä voi olla peräisin epäorgaanisperäisistä, kaasuista, mineraaleista ja vastaavista. “Kun Jumala sanoi:” Tottakoon maa”, sanoo Pyhä Basileis Suuri,” se ei tarkoita, että maa tuo esiin sen, mikä on jo sen sisällä, vaan  se, joka antoi käskyn, antoi maalle voiman tuoda se esiin “(Hexaemeron).

Nykyaikaisen tieteellisen tutkimuksen mukaisesti luodun kuudennen päivän historia voidaan ajatella seuraavassa. Vesi ja ilma olivat täynnä elämää, mutta kolmas osa maasta pysyi silti tyhjänä – kuiva maa, se osa, joka oli soveliain  elävien olentojen elämälle. Nyt tuli aika sen täyttämiseen.

“Ja Jumala sanoi: tuottakoon maa elävän olennon hänen lajiensa, karjan, hiipivän ja maan pedon kaltaistensa jälkeen: “Ja Jumala sanoi: “Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan.” Ja tapahtui niin: Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä. ” (Gen. 1:24-25).

Tieteellinen tutkimus, joka ulottuu ylempiin kerroksiin maan eri kerrosten läpi (sen jälkeen kun kerros, joka  sisältää yllä kuvatut hirviöt yhdessä kalojen ja lintujen kanssa), kohtaa uuden kerroksen, johon ilmestyy uusia organismeja – nelijalkaisia ​​olentoja. Ensin ilmestyi maan päälle lajien valtavia nelijalkaisia ​​olentoja, joita ei enää löydy: dinotherit, mastodontit ja mammutit (eräänlainen norsu, jolla on valtava,pelottava muoto); sitten kehittyneemmät eläimet ja lopuksi niiden nykyiset muodot: leijonat, tiikerit, karhut, sarvipäinen karja jne.

Kun nähdään tämä asteittainen erilainen esiintyminen, tiede herättää tahattomasti kysymyksen: miten kaikki nämä lajit tulivat? Ovatko ne muuttumattomia muotoja, jotka saivat alkunsa luovassa muotoilevassa toiminnassa vai tulivatko ne esiin hitaasti toinen toisistaan ​​ja kaikki yhdestä alkumuodosta?

Kuten tiedetään, Darwinin evoluutioteoria sai viime vuosisadalla laajan suosion. Kuinka Darwinin teoria soveltuu Raamatun luomishistoriaan?

Ensimmäisen Mooseksen kirjan kirjoittajan mukaan kasvit ja eläimet on luotu “lajinsa mukaan”, toisin sanoen ei yksi kasvi- tai eläinmuoto, vaan monia kasveja ja eläimiä. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikkien lajien sisällä olevien muotojen tai muunnelmien olisi pitänyt alkaa alkuperäisessä luovassa teossa. Heprealaisella sanalla min, joka käännetään merkityksellä “laji”, on hyvin laaja merkitys, joka ei sisälly sanan “laji” tieteelliseen merkitykseen. Se on kaikin tavoin laajempi kuin kaikki nykyiset eläin- ja kasvilajit ja muunnokset. Samalla se ei kiellä mahdollisuutta näiden muotojen asteittaiseen kehittämiseen.

Kiistämättömät tosiasiat osoittavat, että muutoksia voi todella esiintyä lajin sisällä. Monia muunnelmia kasveista, kuten ruusuja, neilikoita ja daalioita, sekä tiettyjä eläimiä, kuten eläintarhoissa havaittavia kanojen ja kyyhkysten muunnelmia, kehitettiin muutamia  vuosisatoja sitten. Muutoksia voi tapahtua myös ilmasto-olosuhteiden, erilaisen maaperän, ruoan ja vastaavien vaikutuksesta. Tämän perusteella voidaan olettaa, että kasvi- ja eläinmuotojen lukumäärä alkuperämaailmassa ei ollut yhtä suuri ja monipuolinen kuin tällä hetkellä.

Ensimmäisen Mooseksen kirjan  kirjoittaja, joka kuvailee eläin-orgaanisen elämän ensimmäisten alkuperäisten  luomista tiukassa merkityksessä (bara), ei kiellä kategorisesti mahdollisuutta kehittää muita muotoja lajin sisällä. Tämä ei kuitenkaan anna mitään perustaa kehitysteorian hyväksymiselle kokonaisuudessaan: se vahvistaa selvästi ja ehdottomasti, että eläin- ja kasviorganismit luotiin suoraan “niiden lajien mukaan”, toisin sanoen useissa määritellyissä muodoissa.

Tällä teorialla ei myöskään ole mitään vahvaa perustaa tieteessä, ja se on tällä hetkellä kärsinyt monia vakavia vastaväitteitä. Emme mainitse kaikkia tieteellisiä perusteluja, mutta mainitsemme ainakin yhden. Tunnettu amerikkalainen tiedemies Cressy Morrison (entinen New Yorkin tiedeakatemian presidentti) sanoo:

“Geenien ihme, ilmiö, jonka tiedämme, todistaa kaiken elävän luomisesta.

Geenit ovat niin äärettömän pieniä, että jos kaikkien nykypäivän maailmassa elävien ihmisten kaikki geenit voitaisiin koota yhteen, niitä olisi vähemmän kuin sormustimellinen. Sormustin ei olisi edes täynnä! Nämä ultramikroskooppiset geenit ja niitä seuraavat kromosomit ovat kuitenkin kaiken elävän kaikissa elävissä soluissa absoluuttiset avaimet ihmisille, eläimille ja vihanneksille. Sormustin on pieni paikka laittaa kaikkien viiden miljardin ihmisen yksilölliset ominaisuudet. Tosiasiat ovat kuitenkin kiistattomia. Sisältävätkö nämä geenit ja sytoplasmat, jotka voidaan kerätä niin pieneen tilaan, avaimen jokaisen elävän olennon psykologiaan?

Tästä evoluutio alkaa! Se alkaa solusta, joka pitää ja kantaa geenejä. Tämä tosiasia, että useat miljoonat ultramikroskooppisen geenin sisältämät atomit voisivat olla ehdoton avain, joka hallitsee elämää maan päällä, osoittaa, että oli tarkoitus luoda kaikki elävä, että joku näki ne ennakoituna etukäteen ja että tästä ennakoinnista kehittyy luova älykkyys. Mikään muu hypoteesi tässä ei voi auttaa ratkaisemaan olemassaolon arvoitusta. “

Luomisen kuudentena päivänä maa oli jo asuttu kaikilta osiltaan. Elävien olentojen maailma oli kuin upea puu, jonka juuret koostuivat yksinkertaisimmista organismeista ja jonka korkeimmat oksat olivat korkeimmat eläimet. Mutta tämä puu ei ollut täydellinen, ei ollut vielä kukkaa, joka voisi täydentyä ja koristella; ei ollut vielä ihmistä, luonnon kuningasta. Nyt ilmestyivät myös ihmiset.

“Jumala sanoi: “Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu.” Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.”(1.Moos. 1: 26-27)

Tässä kolmannen kerran luova teko (bara) tapahtui täydessä merkityksessään, sillä ihmisellä on luonnossaan jotain, jota ei ollut luonnossa aiemmin luotu, nimittäin henki, joka erotti hänet kaikista muista olennoista. Näin maailman luomisen ja muodostumisen historia saatiin päätökseen.

“Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä… Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt… Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen. “

Tämän jälkeen seuraavana ajanjaksona eli maailman seitsemäntenä ” päivänä, joka, kuten pyhät isät opettavat, jatkuu vielä nykyäänkin, Jumala lakkasi luomasta. Hän siunasi ja pyhitti tämän “päivän” ja kutsui sen sapatiksi, toisin sanoen “levoksi”; ja hän käski, että myös ihmiset lepäävät seitsemäntenä päivänä tavanomaisesta työstään ja omistavat sen Jumalan ja lähimmäisen palvelukseen, toisin sanoen vapauttavat tämän päivän maallisista asioista – pyhänä päivänä.

Luomisen valmistuttua Jumala jätti maailman elämään ja kehittymään Hänen asettamansa suunnitelman ja lakien tai, kuten yleensä sanotaan, “luonnon lakien” mukaisesti. Samalla Hän ei koskaan lakkaa huolehtimasta koko luomakunnastaan, antaen jokaiselle olennolle elämän kannalta välttämättömän. Jumalan huolenpitoa maailmasta kutsutaan “jumalalliseksi Kaitselmukseksi”.

Huomautus: Selvitys maailman luomisesta löytyy 1. Mooseksen kirjasta. 1: 1 – 31; 2: 1-3.